მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |
მეცნიერების დასკვნით, შოკოლადზე თეთრი ფერის ნადები სრულიად უვნებელია ადამიანის ჯანმრთელობისთვის და არავითარ გავლენას არ ახდენს გემოვნურ თვისებებზე.
ეს ნადები დაკავშირებულია ცხიმთან (მაგ. კაკაოს ცხიმი), რაც შოკოლადის ფილის ზედაპირზე გამოდის და კრისტალდება.
ამერიკელმა ქიმიკოსებმა ვიდეოზე ასახეს თეთრის ნადების ფორმირების პროცესი. პროცესის დასაჩქარებლად, მათ შოკოლადის მთავარი ინგრედიენტები (კაკაო, შაქარი, მშრალი რძე, კაკაოს ზეთი) ამოიღეს და შეისწავლეს მისი კრისტალური სტრუქტურა რენტგენის სხივების დახმარებით. შემდეგ დაამატეს მზესუმზირის ზეთი. ცხიმმა სწრაფად დაიწყო შოკოლადში მიკროფორებს შორის გადაადგილება (კაპილარობის ეფექტის ძალით).
მეცნიერები მივიდნენ დასკვნამდე, რომ თეთრი ნადების წარმოქმნის თავიდან აცილების საუკეთესო საშუალებაა შოკოლადის ფოროვანობის შემცირება. ამას გარდა, შოკოლადი უნდა ინახებოდეს განსაზღვრულ პირობებში, გრილ ადგილას, 18°C ტემპერატურაზე.
აღსანიშნავია, რომ ჩვენთან საუბრისას, დირექტორებმა აწ უკვე გასული სასწავლო წელიც შეაჯამეს
21 ივლისს გამოცდა კომპიუტერული ტექნოლოგიების პრაქტიკული ნაწილში ჩატარდება პედაგოგობის მსურველებისთვის
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს კვირიკეს N2 საჯარო სკოლის დირექტორი ინგა ქარცივაძე პასუხობს
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს ამამლოს საჯარო სკოლის დირექტორი მადონა უდესიანი პასუხობს
სკოლაში ჩატარდა ესეების კონკურსი და გაიმართა საინტერესო აქტივობა - „სურვილების დაფა“
„ვულოცავთ ლილიტს, ყველა წარჩინებულ მოსწავლეს და კიდევ მრავალ წარმატებას ვუსურვებთ ცხოვრების სავალ გზაზე“
საკვებ რაციონში C ვიტამინით მდიდარი ხილის ჩართვა ამ სეზონზე ენერგიის შესანარჩუნებლად ერთ-ერთი საუკეთესო საშუალებაა