საკვები ადამიანში სხვადასხვა ემოციას იწვევს. ზოგი ორგანიზმს მთელი დღის ენერგიით ამარაგებს, ზოგი კი – მხოლოდ კალორიებით. ამდენად, მნიშვენლოვანია, რას მიირთმევთ საუზმედ.
დილას თუ ერთ ჭიქა ფორთოხლის წვენსა და ფაფასაც მიირთმევთ, აუცილებელი ვიტამინებისა და მიკროელემენტების საჭირო რაოდენობას მიიღებთ. თუ თქვენ საკვებად დაბალკალორიულ საკვებს ირჩევთ, გაითვალისწინეთ, რომ ბევრ უსარგებლო რამეს მიირთმევთ, თანაც გენმოდიფიცირებული მინარევებით. ასეთი საკვების შედეგად ადამიანი ადვილად ღიზიანდება და იღლება. ნებისმიერი დიეტოლოგი გირჩევთ, რომ კალორიული საკვები სწორედ დილით მიირთვათ, ამიტომ შეგიძლიათ, ფაფას ცოტა ნიგოზი ან თხილი დაუმატოთ. მიირთვით ასევე შოკოლადი და მაშინვე იგრძნობთ გუნების გამოკეთებას.
ზოგი საუზმეზე მხოლოდ ხილს მიირთმევს და ავიწყდება, რომ ისინი მინერალურ ნივთიერებებს განსაზღვრული რაოდენობით შეიცავენ. მაგალითად, მაგნიუმს, რომლის დეფიციტიც დეპრესიას იწვევს. ასე რომ არ მოხდეს, დილის რაციონში პურეული მარცვლოვნებიც ჩართეთ. ფუნთუშები და საკონდიტრო ნაწარმი. რა თქმა უნდა, გემრიელია, მაგრამ მაინცდამაინც ნუ გაგიტაცებთ. ტკბილეულის ხშირი გამოყენებით სისხლში შაქრის დონე მკვეთრად ეცემა, რის გამოც ადამიანი ადვილად ღიზიანდება. ამიტომ ტკბილეულის ნაცვლად საუზმეზე მეტი პროტეინები მიირთვით, მათი დახმარებით ადვილად გაუმკლავდებით სტრესს, უჯრედისები კი ენერგიას შეგმატებთ. მიირთვით არაქისის კარაქი.
დიდი რაოდენობით ყავა ხელს უწყობს გაღიზიანებას და შლის B ვიტამინს. ამიტომ დღეში 1-2 ფინჯანი ყავა სავსებით საკმარისია. უმჯობესი იქნება, თუ ზოგჯერ ყავას ბალახეულის ჩაით ჩაანაცვლებთ.