მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |
ჯერ კიდევ არ იცით, თუ რომელი რეცეპტით გააკეთოთ სააღდგომო პასკა? - მაშინ Etaloni.ge იტალიურ სააღდგომო კექს პანეტონეს გირჩევთ.
იხილეთ რეცეპტი.
ინგრედიენტები:
ფქვილი - 600 გ
მშრალი საფუარი - 1 ს.კ.
თბილი წყალი - 200 გ
შაქარი - 100 გ
კვერცხის გული - 2 ც.
იოგურტი - 0,5 ჭიქა
ვანილის შაქარი - 1 პაკეტი
ლიმონის ცედრა - 1 ს.კ.
ქიშმიში - 100 გ
ცუკატი - 100 გ
კარაქი - 1 ს.კ.
შაქრის პუდრი - 50 გ
მარილი - მწიკვი
მომზადება:
საფუარი გახსენით თბილ წყალში, დაამატეთ შაქარი. დადგით თბილ ადგილას 20 წუთით, რათა საფუარი „გაცოცხლდეს“. შემდეგ დაამატეთ კვერცხის გული, იოგურტი, დარბილებული კარაქი, ვანილი, ლიმონის ცედრა და მწიკვი მარილი. თანდათან დაამატეთ ფქვილი. მოზილეთ რბილი და ელასტიური ცომი. იმისათვის რომ ცომი ამოვიდეს, დადგით თბილ ადგილას.
როცა ცომი ამოვა, ქიშმიშსა და ცუკატებს მოაყარეთ შაქრის პუდრი და გადაიღეთ ცომში, კარგად მოზილეთ. შემდეგ ცომი გაანაწილეთ გამოსაცხობ ფორმებში და დატოვეთ, რომ კიდევ ერთხელ ამოვიდეს. გამოაცხვეთ 175 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 45 წუთის განმავლობაში.
აღსანიშნავია, რომ ჩვენთან საუბრისას, დირექტორებმა აწ უკვე გასული სასწავლო წელიც შეაჯამეს
„არ ვიცი, რამდენად გამიმარტივდება დასაქმება...“
საკუთარ თავს ვუსურვებდი ბევრი ნიჭიერი და წარმატებული თაობის აღზრდა-განვითარებას
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს ყულევის საჯარო სკოლის დირექტორი ხატია ოჩიგავა პასუხობს
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს კორტოხის საჯარო სკოლის დირექტორი არჩილ პაქსაძე პასუხობს
ვახტანგისის N2 საჯარო სკოლის მოსწავლეებისთვის 2023-2024 სასწავლო წელი მეტად ნაყოფიერი აღმოჩნდა
საკვებ რაციონში C ვიტამინით მდიდარი ხილის ჩართვა ამ სეზონზე ენერგიის შესანარჩუნებლად ერთ-ერთი საუკეთესო საშუალებაა