მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |
საბავშვო ბაღები „ადრეული და სკოლამდელი აღზრდისა და განათლების დაწესებულებებში კვების ორგანიზებისა და რაციონის კვებითი ღირებულების, მთვრობის მიერ დამტკიცებული ნორმებით ხელმძღვანელობენ.
ოფიციალურ დოკუმენტში დეტალურადაა გაწერილი ის მთავარი კრიტერიუმები, რისგანაც უნდა შედგებოდეს აღსაზრდელების რაციონი.
მაგალითად საუზმეზე სავალდებულოა იყოს მარცვლოვანი კულტურები (შვრია, ბრინჯი...), ასევე რძის ნაწარმი, სასმელი (ჩაი, რძე...), არასავალდებულოა ტკბილი (ჯემი, ხილი), ცილოვანი პროდუქტი (ხაჭო, ყველი...).
რაც შეეხება სადილს, სავადლებულოა, პირველი კერძი, ძირითდი კერძი, გარნირი, დესერტი, სასმელი, მარცვლეული;
სამხარზე აღსარდელებმა უნდა მიირთვან მარცვლოვანი პროდუქტი, რძის ნაწარმი ხილი, სასმელი.
აღსანიშნავია, რომ ჩვენთან საუბრისას, დირექტორებმა აწ უკვე გასული სასწავლო წელიც შეაჯამეს
ყველაზე მარტივ გამოცდას აბიტურიენტები ასახელებენ - „ამ საგნით ეროვნულები დავამთავრე“
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს კვირიკეს N2 საჯარო სკოლის დირექტორი ინგა ქარცივაძე პასუხობს
მეცადინეობები მოიცავს არაფორმალურ და სახალისო აქტივობებს
„მე არასდროს მიფიქრია საჯარო სკოლაში გადასვლაზე, დიდი და წარმატებული ოჯახის წევრი ვარ და ეს ძალიან მახარებს“
ესპანეთში, ბავშვები დაახლოებით 10-12 კვირა ისვენებენ, სკოლები ივნისის დასასრულს ასრულებენ სასწავლო პროცესს