მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |
აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაული ახლოვდება და ასეთ დროს, სადღესასწაულო ტკბილეულის საკითხიც აქტუალური ხდება. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც საქმე ბავშვების ჯანმრთელობას ეხება.
როგორ უნდა შევარჩიოთ პასკა და ზოგადად სადღესასწაულო ტკბილეული, ისე, რომ ნაკლებად მავნებელი იყოს პატარების ჯანმრთელობისთვის; გთავაზობთ რამდენიმე რჩევას:
მაგალითად, ნატურალური სააღდგომო პასკის შემადგენლობაშია ფქვილი, კარაქი, რძე, კვერცხი, შაქარი, საფუარი, ქიშმიში, დაშაქრული ხილი და დაჭრილი თხილიც კი, ამიტომ მნიშვნელოვანია, ტკბილეულის ინგრედიენტები სხვა დანამატებს არ შეიცავდეს, მთავარი კი ისაა, რომ არ უნდა შედიოდეს შემდეგი საკვები დანამატები: ფოსფატები, სორბიტოლი, ეთილის სპირტი და პროპილენგლიკოლი.
აღსანიშნავია, რომ ჩვენთან საუბრისას, დირექტორებმა აწ უკვე გასული სასწავლო წელიც შეაჯამეს
„მე არასდროს მიფიქრია საჯარო სკოლაში გადასვლაზე, დიდი და წარმატებული ოჯახის წევრი ვარ და ეს ძალიან მახარებს“
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს კვირიკეს N2 საჯარო სკოლის დირექტორი ინგა ქარცივაძე პასუხობს
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს ამამლოს საჯარო სკოლის დირექტორი მადონა უდესიანი პასუხობს
ქუთაისის N45 სკოლის მასწავლებლები დემოკრატიული კომპეტენციების განვითარებაზე ორიენტირებული რესურსების შექმნაზე აქტიურად მუშაობენ
„მე არასდროს მიფიქრია საჯარო სკოლაში გადასვლაზე, დიდი და წარმატებული ოჯახის წევრი ვარ და ეს ძალიან მახარებს“
ესპანეთში, ბავშვები დაახლოებით 10-12 კვირა ისვენებენ, სკოლები ივნისის დასასრულს ასრულებენ სასწავლო პროცესს