მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |
ბრწყინვალე აღდგომის დღესასწაულმა, რომელსაც ქრისტიანული სამყარო პასკებითა და წითელი კვერცხებით ეგებება, უკვე ჩაიარა.
სააღდგომოდ გამოცხობილ პასკას და ბუნებრივი საშუალებით, ენდროთი შეღებილ კვერცხს განსაკუთრებული გემო აქვს. ითვლება, რომ პასკის გამოცხობა და კვერცხის წითლად შეღებვა, მხოლოდ წინასააღდგომოდ შეიძლება, თუმცა, როგორც etaloni.ge-ს ნატახტრის მსწრაფლშემსმენელი ღვთისმშობლის სახელობის დედათა მონასტერის მონაზონმა, დედა მარიამ ტიკურიშვილმა უთხრა, კვერცხის შეღებვაც და პასკის გამოცხობაც აღდგომა დღიდან 40 დღის განმავლობაში, ნებისმიერ დღეს შეგიძლიათ:
„ამაღლებამდე ყოველდღე შეიძლება გამოაცხოთ და მიირთვათ პასკაც და ასევე შეღებოთ წითელი კვერცხიც, რადგან ამ დღემდე აღდგომას ვზეიმობთ. ამაღლება დღეს მთავრდება ეს ტრადიცია და ამის შემდეგ აღარც პასკა უნდა გამოაცხოთ და აღარც კვერცხი შეღებოთ მეორე წლის აღდგომამდე. პასკას აღდგომის განცდა და მადლი აქვს. აღდგომის დღეებში დედამიწა გაჟღენთილია ამ მადლითა და სიხარულით და პასკასაც განსაკუთრებული ადგილი უკავია“.
ამაღლება ქრისტეს ზეცად ამაღლების დღეა. აღდგომის მსგავსად, მოძრავი დღესასწაულია და 2023 წელს 25 მაისს აღინიშნება.
სრული ინტერვიუ დედა მარიამთან იხილეთ აქ მითითებულ ბმულზე: „პასკა დიდ ხუთშაბათამდე უნდა გამოცხვეს“ - სააღდგომო ნუგბარის რეცეპტი მონასტრიდან
20 კითხვის შედეგად კი გამარჯვებულებიც გამოვლინდნენ
საინტერესო ფაქტები დედის დღეზე
„მასწავლებლობა ჩემთვის, შთაგონება და სულის ძახილი“ - გაიცანით 2025 წლის მასწავლებლის გლობალური ჯილდოს კონკურსის გამარჯვებული ეკა სეფიაშვილი
მოსწავლე-მასწავლებლის ურთიერთობაში ყველაზე მნიშვნელოვანია მეგობრული და ალტერნატიული გზების გამოძებნა
პედაგოგები მოსწავლეთა მოტივაციაზე განსაკუთრებულად ზრუნავენ