საცივის ლეგენდარულ რეცეპტს წალენჯიხის რესურსცენტრის ხელმძღვანელი ლირა ღურწკაია გვიზიარებს
30-12-2023
დაკოპირებულია
-
+
ახალი წლის სუფრისთვის მომზადებული სადღესასწაულო კერძებით ყველა დიასახლისი თავს იწონებს. როგორც ამბობენ, თქვენი ნახელავი გემრიელი რომ გამოვიდეს, ის მთელი გულით უნდა მოამზადოთ. ბევრ დიასახლისს მზა რეცეპტები სულაც არ სჭირდება, სამზარეულოში საკუთარ ფანტაზიას რთავს და საფირო კერძებიც მრავლად აქვს.
ერთ-ერთი ასეთი გამორჩეული რეცეპტი, გემრიელი საცივის მოსამზადებლად, წალენჯიხის რესურსცენტრის დირექტორი გაგვიზიარა. გთავაზობთ ლირა ღურწკაიას მეგრული საცივის საიდუმლო რეცეპტს, რომელიც განსაკუთრებით გემრიელი გამოდის.
დაგჭირდებათ, შემდეგი ინგრედიენტები:
ინდაური
1 კგ თეთრი ნიგოზი
ხმელი ქინძი
წიწაკა
ნიორი
უცხო სუნელი
ყვითელი ყვავილი
ხახვი
მწვანე ქინძი
მომზადების წესი:
„მსუქანი“ ინდაური უნდა მოხარშოთ და მერე შეწვათ. უკვე შებრაწული დაჭერით.
1 კილოგრამი თეთრი ნიგოზი დაფქვით და ხელით დაამუშავეთ სრულ გათეთრებამდე. საცივისთვის სპეციალურად დამზადებული სანელებელები დაამატეთ, რომელშიც შედის ხმელი ქინძი, წიწაკა, ნიორი, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი. ასევე უნდა 1 თავი ხახვი და მწვანე ქინძი. ეს ყველაფერი უნდა შეზავდეს, შემდეგ გემოვნებით დაამატეთ მარილი.
ინდაურის ნაჭრები ჩაალაგდეთ მომზადებულ საცივში.
არაჩვეულებრივი საცივი უკვე მზად არის. გემრიელად მიირთვით.